Vaillant

Cv-ketel installateur

In een cv-ketel komen gas, water en elektriciteit samen. Een goede cv-ketel en een vakkundige installatie is dus van groot belang voor de veiligheid en om problemen te voorkomen. Een moderne cv-ketel biedt u tal van voordelen op het gebied van efficiëntie, duurzaamheid, kostenbesparing en comfort. MDB Klimaattechniek is de specialist op het gebied van Vaillant cv-ketels. Daarnaast verzorgen wij onderhoud en herstellingen aan alle merken. Of het nu gaat om een tweejaarlijks onderhoud, complexe reparatie of een volledig nieuwe installatie? Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze.

Is uw cv-ketel aan vervanging toe?

Op deze vraag is niet altijd eenduidig een antwoord te geven. Aangenomen kan worden dat een 15 jaar oude cv-ketel het best vervangen kan worden voor een nieuwe moderne ketel. Als de ketel intensief is gebruikt of slecht is onderhouden kan dit de levensduur zelfs nog verkorten. Het rendement zal dan verminderen wat een hogere energiefactuur tot gevolg heeft en er zullen vaker storingen optreden.

De voordelen van een moderne condensatieketel

Een moderne condenserende ketel recupereert warmte uit de afgevoerde verbrandingsgassen terwijl deze bij een traditionele ketel verloren gaan via de schouw. Dit betekent een stijging van het rendement. Daarnaast werkt een moderne cv-ketel ook modulerend. Dat wil zeggen dat hij zijn vermogen aanpast aan de vraag. De cv-ketel zal dus veelal op een laag vermogen werken wat een lager energieverbruik tot gevolg zal hebben. Daarnaast is het mogelijk een moderne cv-ketel met nieuwe technologie te combineren zodat u deze bijvoorbeeld op afstand kan besturen.

Solo cv-ketel

Een solo cv-ketel is enkel te gebruiken voor het verwarmen van uw woning. Deze ketel gebruikt u dus in combinatie met een aparte elektrische boiler of een warmtepompboiler. Een solo cv-ketel is vaak licht en klein van formaat waardoor hij eenvoudig op verschillende plekken in de woning kan worden geïnstalleerd. Daarnaast is het rendement van een solo cv-ketel heel hoog wat resulteert in een besparing op de energiekosten.

Vaillant Ecotec

Combi cv-ketel

Met een combi cv-ketel kunt u zowel uw woning te verwarmen als warm tapwater maken. U heeft dus geen aparte boiler nodig en dat maakt een combiketel prijstechnisch erg interessant. Daarnaast is een combiketel eenvoudig in het gebruik en dat komt het comfort weer ten goede. Een moderne combi cv-ketel heeft een hoog rendement. Dit scheelt daardoor aanzienlijk in het gasverbruik en daarmee de kosten.

Vaillant Combi Ectotec

Waar wij voor staan

icon1

Persoonlijk
advies

icon2

Vakkundige
installatie

icon3

Uitstekende
dienst na verkoop