Onderhoud cv-ketel

Cv-ketel onderhoud in Heuvelland

Bent u op zoek naar een vakkundige installateur voor het onderhoud of de herstelling van uw cv-ketel in Heuvelland? Wij hebben een ruime ervaring op het gebied van service en onderhoud voor zowel particulieren als bedrijven. Wij verzorgen regulier onderhoud en herstellingen aan alle merken. Een goed onderhouden cv-ketel heeft een langere levensduur waardoor u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uitstelt. Kleine problemen kunnen worden opgelost waardoor u voorkomt dat uw cv-ketel op een ongunstig moment in panne valt. Daarnaast zal een goed onderhouden cv-ketel efficiënter werken en daardoor minder energie verbruiken. Dit scheelt wel tot 10 % op uw energiefactuur.

Verplicht tweejaarlijks onderhoud

Het onderhoud is door de Vlaamse overheid verplicht en dient om de twee jaar te worden uitgevoerd. Als het onderhoud is uitgevoerd krijgt u een reinigingsattest en een verbrandingsattest. Dit attest dient u te bewaren. Als u huurder bent kunt u een kopie aan uw huiseigenaar bezorgen. Wij verzorgen het onderhoud van uw cv-ketel in de regio van Heuvelland alsmede de gehele provincie Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Wat gebeurt er bij het onderhoud van uw cv-ketel?

• Er wordt gecontroleerd dat de ketel op de juiste manier werkt.
• Er wordt gecontroleerd dat de ketel op de juiste manier is gemonteerd en of er geen lekkages waar te nemen zijn.
• De uitstoot en prestaties worden gecontroleerd.
• De waterdruk wordt gecontroleerd en de radiatoren worden ontlucht.
• De brander wordt gereinigd en de afdichtingen worden vervangen.
• De veiligheid van de ketel wordt nagekeken.
• Er wordt een rookgasanalyse gedaan en de ketel wordt correct afgesteld.

tweejaarlijks onderhoud cv-ketel

Wat kunt u zelf doen aan cv-ketel onderhoud?

Hoewel het van belang is om het onderhoud door een vakman uit te laten voeren zijn er enkele dingen die u zelf kunt doen om uw cv-ketel in goede conditie te houden.

Controleer de druk: De waterdruk in uw cv-ketel moet tussen 1,5 en 2 bar liggen. Als de druk te laag is, kunt u zelf water bijvullen tot de juiste druk bereikt is.

Ontlucht de radiatoren: Lucht in uw radiatoren kan ervoor zorgen dat ze niet efficiënt verwarmen. Ook kan het vervelende geluiden veroorzaken in uw verwarmingssysteem. Door uw radiatoren regelmatig te ontluchten zorgt u voor een gelijkmatige verwarming en een efficiënter systeem.

Cv-ketel onderhoud en herstellingen in Heuvelland

MDB Klimaattechniek is een gecertificeerd installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in verwarmings- en koeltechnieken. U kunt bij ons terecht voor alle werkzaamheden aan uw koel-, vries- of verwarmingsinstallatie. Tevens kunt u bij ons terecht voor het vervangen van uw oude cv-ketel of het installeren van een airconditioning of warmtepomp. Wij beschikken over een eigen installatiedienst en kunnen daarnaast alle herstellings- en onderhoudswerken aan uw installatie uitvoeren. Wij verzorgen onderhoud en herstellingen van uw cv-ketel in de regio van Heuvelland alsmede de gehele provincie Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Installateur airco warmtepomp cv-ketel onderhoud en herstellingen

Waar wij voor staan

Persoonlijk advies

Persoonlijk
advies

Vakkundige installatie

Vakkundige
installatie

Uitstekende dienst na verkoop

Uitstekende
dienst na verkoop