Onderhoud cv-ketel

Cv-ketel onderhoud in Sint-Laureins

Bent u op zoek naar een vakkundige installateur voor het onderhoud of de herstelling van uw cv-ketel in Sint-Laureins? Wij hebben een ruime ervaring op het gebied van service en onderhoud voor zowel particulieren als bedrijven. Wij verzorgen regulier onderhoud en herstellingen aan alle merken. Een goed onderhouden cv-ketel heeft een langere levensduur waardoor u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uitstelt. Kleine problemen kunnen worden opgelost waardoor u voorkomt dat uw cv-ketel op een ongunstig moment in panne valt. Daarnaast zal een goed onderhouden cv-ketel efficiënter werken en daardoor minder energie verbruiken. Dit scheelt wel tot 10 % op uw energiefactuur.

Verplicht tweejaarlijks onderhoud

Het onderhoud is door de Vlaamse overheid verplicht en dient om de twee jaar te worden uitgevoerd. Als het onderhoud is uitgevoerd krijgt u een reinigingsattest en een verbrandingsattest. Dit attest dient u te bewaren. Als u huurder bent kunt u een kopie aan uw huiseigenaar bezorgen. Wij verzorgen het onderhoud van uw cv-ketel in de regio van Sint-Laureins alsmede de gehele provincie Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Wat gebeurt er bij het onderhoud van uw cv-ketel?

• Er wordt gecontroleerd dat de ketel op de juiste manier werkt.
• Er wordt gecontroleerd dat de ketel op de juiste manier is gemonteerd en of er geen lekkages waar te nemen zijn.
• De uitstoot en prestaties worden gecontroleerd.
• De waterdruk wordt gecontroleerd en de radiatoren worden ontlucht.
• De brander wordt gereinigd en de afdichtingen worden vervangen.
• De veiligheid van de ketel wordt nagekeken.
• Er wordt een rookgasanalyse gedaan en de ketel wordt correct afgesteld.

tweejaarlijks onderhoud cv-ketel

Wat kunt u zelf doen aan cv-ketel onderhoud?

Hoewel het van belang is om het onderhoud door een vakman uit te laten voeren zijn er enkele dingen die u zelf kunt doen om uw cv-ketel in goede conditie te houden.

Controleer de druk: De waterdruk in uw cv-ketel moet tussen 1,5 en 2 bar liggen. Als de druk te laag is, kunt u zelf water bijvullen tot de juiste druk bereikt is.

Ontlucht de radiatoren: Lucht in uw radiatoren kan ervoor zorgen dat ze niet efficiënt verwarmen. Ook kan het vervelende geluiden veroorzaken in uw verwarmingssysteem. Door uw radiatoren regelmatig te ontluchten zorgt u voor een gelijkmatige verwarming en een efficiënter systeem.

Cv-ketel onderhoud en herstellingen in Sint-Laureins

MDB Klimaattechniek is een gecertificeerd installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in verwarmings- en koeltechnieken. U kunt bij ons terecht voor alle werkzaamheden aan uw koel-, vries- of verwarmingsinstallatie. Tevens kunt u bij ons terecht voor het vervangen van uw oude cv-ketel of het installeren van een airconditioning of warmtepomp. Wij beschikken over een eigen installatiedienst en kunnen daarnaast alle herstellings- en onderhoudswerken aan uw installatie uitvoeren. Wij verzorgen onderhoud en herstellingen van uw cv-ketel in de regio van Sint-Laureins alsmede de gehele provincie Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Installateur airco warmtepomp cv-ketel onderhoud en herstellingen

Waar wij voor staan

Persoonlijk advies

Persoonlijk
advies

Vakkundige installatie

Vakkundige
installatie

Uitstekende dienst na verkoop

Uitstekende
dienst na verkoop